Op het bedrijventerrein waar nu de Praxis en Welkoop gevestigd zijn verrijst een nieuwe buurt: De Groene Heerlijkheid. In deze nieuwe buurt komt het beste van Deurne samen. Je krijgt het gevoel van de dorpse verbondenheid met je buren waarmee je het groene hart van de buurt deelt.

Kortom in De Groene Heerlijkheid woon je heerlijk met elkaar samen in het groen.


De Groene Heerlijkheid

De gebiedsvisie is uitgedacht op het bedrijventerrein tegen het spoor, waar nu Praxis en Welkoop gevestigd zijn (in de volksmond ‘het Boerenbondterrein’). Het woningaanbod in de huidige plannen bestaat uit in totaal circa driehonderdvijfentwintig koop- en huurwoningen. Het betreft verschillende typen huizen met twee of drie woonlagen en aan de spoorzijde en stationsstraat zullen er appartementen komen. De nieuwe woonlocatie krijgt een dorpse sfeer en gemoedelijkheid passend bij het huidige karakter van Deurne.

Hoge ambitie energie en comfort

Het uitgangspunt is om de woningen en appartementen duurzaam en gasloos te ontwikkelen met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. De wijk krijgt veel voetpaden en wegen zullen vooral rondom de wijk liggen. Ook de parkeerplekken bevinden zich voornamelijk achter de woningen. Veel aandacht voor groene verbindingen en een centrale ontmoetingsplek in het hart van de wijk.

Belangstelling?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van De Groene Heerlijkheid? Laat hier je gegevens achter, we houden je automatisch op de hoogte.

Planning

De verwachting is dat medio 2025 de verkoop zal starten van de eerste (deel)fase. Bekijk hier de volledige planning.

AM en haar kernthema Gelukkig leven

Met de gebiedsontwikkeling De Groene Heerlijkheid wil AM invulling geven aan haar kernthema Gelukkig leven. Door de gebiedsvisie ‘De Groene Heerlijkheid’ zal een bedrijventerrein transformeren naar een fijne, toekomstbestendige buurt waar groen, ontmoeten en natuurinclusiviteit de dragers zullen zijn.

Nieuws & blogs

Naar nieuws & blogs Naar nieuws & blogs